Vis workshop kinderen

Wat mag U als ouder van een vis workshop verwachten? Een enthousiaste, leuke sportvis instructeur die gewend is aan het begeleiden en onderwijzen van kinderen. ( zie profiel Pat Gayet www.dehengel.nl ) Een workshop voor kinderen duurt 4 uur. ( of een hele dag in overleg ). Ze leren zelfstandig het  opbouwen en maken van vis materialen, maar ook kennis  van natuur en omgeving en behulpzaamheid binnen het groepsgebeuren zullen deel uit maken van deze visworkshop. Zeer zeker ontbreekt niet het hoofdstuk: hoe respect vol om te gaan met een gevangen vis.

IMG_1258

Deze workshops vinden plaats aan de waterkant van visvijver “de Sprong” gelegen aan de weg van Boxmeer naar Rijkevoort. Het Alvrtje in Wanssum. ‘t Mun in Appeltern of een andere vijver in overleg. Aan het viswater ga je hengelen met de ‘vaste stok’ ( hengel van +/- 7 tot max. 9,5 mtr. lengte ). De 1e lessen ga je als koppel vissen, je zit dan dicht bij elkaar om zo nodig elkaar hulp te kunnen bieden b.v bij het scheppen van de vis. Er zijn een aantal zeer jeugdigen vissertjes die al behoorlijk wat ervaring hebben en deze kennis kunnen ze delen met de anderen.

IMG_0075

Iedere deelnemer aan de workshop wordt uitgerust met dezelfde vis uitrusting: Insteekhengel-schepnet-stoeltje-koffer met vismaterialen en aas- onthaakmat en heel belangrijk weerhaakloze angels om zo onnodige verwondingen bij de vis en bij jezelf te voorkomen.

De vis workshops vinden plaats op een in overleg gekozen datum.

Kosten per workshop zijn afhankelijk van het aantal deelnemers ( max. 4-5 ) de duur v.d workshop en de locatie. De overeengekomen prijs is dan inclusief alle materialen en visvoer excl. visvergunning.

U dient zelf zorg te dragen voor het brengen en ophalen v.d kinderen.