Een karper voor je verjaardag.

( Pat Gayet 30 mei ) Visschool de Hengel kreeg een verzoek of het mogelijk was dat Bailey op zijn verjaardag samen met zijn vriendje een visworkshop in het karper stok vissen kon krijgen. Natuurlijk was dat mogelijk en werden er via de mail afspraken gemaakt. vrijdag 30 mei 2014 was het dan zover en overbrugden zij de afstand van Papendrecht naar visvijver de Sprong in Boxmeer.

vissen en trommels 30 mei '14 003

Op de afgesproken tijd waren mijn 2 jeugdige gasten aanwezig in het bijzijn van een van de ouders. Allereerst werd er door mij een korte uitleg gegeven over de materialen en wat te verwachten bij de aanbeet van een karper aan zo’n vaste stok. De vis sport is niet geheel onbekend voor hen, maar een elastiek die zo uit je hengeltop komt hadden ze nog nooit gezien. Een snoek van een meter aan de werphengel hebben ze wel eens op het droge gekregen. Voor het huis bij Bailey laat ik mij vertellen ligt wel een grote vijver waar een eenzame koi karper rond zwemt die ze al eens een keer gevangen hebben. Geen slecht resultaat als je dit kunt denk ik dan. Ook zwemmen er maar een paar voorntjes en droomt Bailey ervan dat er meer karpers worden uitgezet op deze vijver.

vissen en trommels 30 mei '14 005

Rond 13.00 uur zijn de hengels opgetuigd en kan met het peilen van de diepte begonnen worden en word er door hen zelf de dobber op de gewenste diepte geschoven. Natuurlijk in het karper stok vissen een zeer belangrijk element om de vissen proberen te vangen. Bied je je aas wel op de juiste manier aan? En dan kan met het vissen begonnen worden. In de morgen is er ook een wedstrijd begonnen op de Sprong en de vis blijkt heel moeilijk te verleiden en vallen de vangsten vandaag erg tegen. Het is ook voor de jongens een ‘must’ om heel geduldig te blijven, ook als er dan toch een aanbeet komt en er misgeslagen word. Ik blijf positief en blijf hen dan ook aanmoedigen, en doe samen met hen mijn best om toch die aanbeten te krijgen door verandering van aas en voeren en verschillende dieptes.

vissen en trommels 30 mei '14 001

De jarige is de eerste die zijn elastiek uit zijn hengel ziet trekken en ervaart de trekkracht van een karper. Glunderend en trots word de karper getoond voor de foto sessie. Dan is Daan aan de beurt na een aantal keren misslaan. Ook hij weet  een aanbeet te verzilveren en weet nu wat het is om aan een lange hengel een karper te drillen. Voor beide mannekes bleef het hierbij vandaag en was het toch niet voor niets, wat enkele wedstrijd vissers niet konden zeggen. Zo fanatiek als Bailey was kon hij niet stoppen met vissen en kreeg zo in een allerlaatste poging een karper aan de haak die de elastiek dusdanig beproefde dat die brak en met alles er vandoor ging. Dat is pech hebben, maar ook dat kan gebeuren.

22-2014 visschool + Wansum 005

Een trouwe klant van de visschool is Piet die ook deze middag aanwezig was en 2 karpers wist te vangen. Vandaag heeft Piet voor de eerste keer gevist met het cupje op de top en met de werp pijp geoefend het voer op de juiste plek te krijgen. Goed gedaan jongen en ik zie er wel toekomst in. Ook in visschool de Hengel die ik met plezier bedrijf.

Veel foto’s, wedstrijdverslagen en informatie over de sprong e.a zijn terug te vinden op www.dehengel.nl  Of like ons op: https://www.facebook.com/visschooldehengel

Pat Gayet©