Verjaardag feestje. Vissen met je vriendjes. Visschool de Hengel.

( Pat Gayet 23 mei ’14 ) Visschool de Hengel is een initiatief van Pat Gayet uit Boxmeer en bied jongeren de kans kennis te maken met de hengelsport. Van af 2013 is de visschool actief en hebben vele jeugdigen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Niet alleen uit de regio, maar ook van heinde en verre zijn ouders bereid om hun kroost deze ervaring te laten beleven. Niets is natuurlijk zo mooi om op zo`n dag ook daadwerkelijk de vissen uit het water te hengelen. Als een echte pro beschikt iedereen over de juiste materialen om het karper stok vissen te leren of te beoefenen. Afhankelijk van je postuur word de lengte van je hengel bepaalt.

IMG_1286

Deze kan maximaal 9,5 meter lang zijn. Veel vissertjes hebben al de adrenaline stoot ervaren als ze de aanbeet omzetten in een gehaakte karper van enkele kilo grammen. Dan begint het gevecht en de dril. Met de trekkracht van de vissen moet je alle zeilen bijzetten en zou je je zo maar in de sportschool (fitness) kunnen wanen. Voor veel jeugdigen is zo een eerste vis ervaring bepalend of ze de hengelsport gaan adoreren of liever achter de spel computer blijven hangen. Natuurlijk word niet iedereen door het vis virus gegrepen en kan een eenmalige ervaring je toch voor het leven bij blijven. Natuurlijk word je vangst ook vereeuwigd als je poseert op de foto die je trots kunt laten zien aan je vriendjes. Het vissen is niet alleen voor de jongens weggelegd. Ook meisjes zijn in staat om deze hengelsport te beleven.

30 april viskids 008

Op 9 juni zal de visschool actief zijn op de opening van visvijver de Sprong in Rijkevoort die ook de thuis haven is van de Hengel. Zeer zeker de moeite waard en een aanrader om deze dag een bezoekje te brengen aan deze vijver. Door middel van vele demonstraties op hengelsport gebied valt er veel te zien en te leren.

Niet alleen de jeugd als wel ook de ouderen kunnen een beroep doen op de visschool en een workshop karper stok vissen boeken. De visschool de Hengel is uitgerust met kwalitatief goede hengel materialen en wat let je om eens met je vrienden groep eens de natuur in te gaan om een dagje te hengelen. Succes bijna verzekerd. De workshop kan op meerdere karper vijvers in Nederland gegeven worden.

Meer verhalen, fotos en verslagen zijn terug te vinden op www.dehengel.nl  en informatie, verslagen en foto’s over de visschool op www.visschool.nl

Groetjes Pat Gayet.©