Visschool de Hengel

Vis school “de Hengel” gesponsord door Sensas en de “Sprong”.

De vis school is een initiatief van Pat Gayet, een fervent visser en oprichter van de Hengel. Met dit initiatief hoop ik de jeugdige visser enthousiast te maken om de hengel ter hand te nemen en de vis sport te gaan beoefenen. Op deze manier kunnen jongeren in Boxmeer en omgeving kennis maken met de hengelsport onder professionele begeleiding en gebruikmakend van de juiste materialen gesponsord door Sensas.

IMG_0076

Aanleiding om hiermee van start te gaan was dat ik constateerde dat er nog maar weinig jeugdleden actief betrokken zijn bij de hengelsport verenigingen dat ik ze ook nog maar weinig aan de waterkant aantrof. Daarnaast zijn ook de ouders door drukke werkzaamheden minder in de gelegenheid om hun kroost te vergezellen naar de waterkant. Dit geldt echter niet voor iedere vereniging in Nederland. Sportvisserij Nederland biedt vis programma’s aan op scholen en weet zo veel jeugdigen enthousiast te krijgen voor de vis sport. Jammerlijk is wel dat de hiermee opgedane ervaring vaak geen vervolg kent. Middels een cursus van een aantal vis lessen zal ik in kleine groepjes van 6-8 personen theorie en praktijk lessen verzorgen. Mijn initiatief is dusdanig enthousiast ontvangen dat zowel de Sprong als Sensas hebben besloten om de vis school hierin te steunen door middel van sponsoring. Iedereen die aan een cursus deelneemt krijgt tijdens de lessen dan ook professioneel vismateriaal tot hun beschikking.  In Maart staat de 1e sessie gepland en een 1e groep vissertjes in de leeftijd van 8 – 14 jaar hebben zich reeds aangemeld.

visfotos 003

Pat Gayet