Trots poseren met de eerste gevangen karper.

( Pat Gayet 28 mei ) Het was nat vies miezerig weer en toch wilden zij onder geen beding het vissen afgelasten. Natuurlijk was Piet weer als eerste aanwezig.

Visschool 18 mei 2014 013

Na de school verlaten te hebben om 12.15 uur ligt de focus bij hem om zo snel mogelijk aan het viswater te komen. Ongelooflijk om te zien hoe serieus hij de hengelsport benaderd ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd. De technieken en tactieken die door mij aangedragen worden zijn niet aan dovemans oren besteed. Verbaasd kijken deze dag dan ook enkele ervaren wedstrijd vissers die zich op de Sprong verzamelen voor de avond competitie naar zijn verrichtingen en die van de andere jeugd vissertjes. De vissen zijn vandaag niet erg actief met azen en dit brengt dus ook het geduld in de waag die zij nu op moeten brengen. Ze zijn echter wel aanwezig op de voer plek en veroorzaken dan ook ondergaande dobbers door lijn zwemmers. Buiten een sanitaire stop om ( die nu ook mogelijk is in de kantine op de Sprong ) word door hen dan ook onafgebroken door gevist en niet zonder resultaat.

Visschool 18 mei 2014 011

Zo weet ook de kleine Nick na een mini baarsje zijn eerste van formaat zijnde spiegel karper zelfstandig te drillen en trots te poseren boven de onthaak mat voor de foto. Mooi om te horen hoe zij elkaar uitdagen als ware het een wedstrijdje en Rasmus het Nick gunde dat zijn beste vriendje sinds jaar en dag ook een karper ving.

Visschool 18 mei 2014 007

Rasmus die verleden jaar al een karper van 7 á 8 kilo wist aan te bieden en vandaag weer  enkele karpers aan zijn lijstje kon toevoegen. Het nat worden boeit de kinderen eigenlijk niet veel en een partijtje voetbal word ook niet beëindigd als het begint te regenen. Het was weer een zeer geslaagde visdag en ging ieder tevreden huiswaarts nadat zij ook hun eigen vis attributen opgeruimd hadden. Niet alleen de vissertjes zijn trots met hun resultaat maar ook de ouders.

Visschool 18 mei 2014 009

Aanstaande vrijdag middag staat er weer een vis les op de agenda en zijn er nog enkele plaatsen vrij. Nogmaals vermelding van de officiële opening van de Sprong op 9 juni waar o.a ook  visschool de hengel gesponsord door de “Sprong “ een demonstratie geeft in het karper stok vissen voor de jeugd. Ben je geïnteresseerd in de hengelsport , dan is deze dag zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze prachtige vis locatie.

www.dehengel.nl  en www.visschool.nl voor meer info, foto’s en verslagen.

Pat Gayet.